Skoči do osrednje vsebine

Novica

Vabilo na Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah

Računsko sodišče je tudi letos kot eden izmed 18 partnerjev z ostalimi institucijami in organizacijami podprlo pobudo za sodelovanje na Mednarodnem tednu ozaveščanja o prevarah, ki poteka pod okriljem največje svetovne organizacije za boj proti finančnim prevaram ACFE (Svetovno Združenje preizkušenih preiskovalcev prevar). Letos ga bomo po svetu in tudi v Sloveniji obeležili med 16. in 20. novembrom 2020, ko se bodo odvili številni dogodki, konference in okrogle mize, vse z namenom ozaveščanja širše javnosti o problematiki, povezani s prevarami.

Vabimo vas, da se udeležite otvoritvene slovesnosti, ki bo potekala v ponedeljek, 16. novembra 2020, ob 9:30, preko videokonferenčne platforme Zoom.

Na dogodek se lahko prijavite prek spletne povezave:

Povezave:

Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah je svetovno priznan dogodek, ki strokovnjakom in skupnostim za boj proti prevaram ponuja priložnost, da se združijo in si ogledajo, kako daljnosežne so lahko posledice prevar ter kako skupaj izboljšati naše okolje in povečati ozaveščenost o prevarah. Teden prevar je ustanovilo Združenje preizkušenih preiskovalcev prevar (ACFE) leta 2000 kot dogodek, namenjen širjenju ozaveščenosti o prevarah. Celotedenska kampanja spodbuja javne uradnike, poslovne vodje, zaposlene in splošno javnost, naj proaktivno podvzamejo korake za zmanjšanje vpliva prevar s spodbujanjem ozaveščenosti in izobraževanja o boju proti prevaram.