Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Novica

  Predstavitev letnega poročila Evropskega računskega sodišča

  Član Evropskega računskega sodišča (ECA) mag. Jorg Kristijan Petrovič je po obravnavi letnega poročila sodišča za leto 2021 v državnem zboru, le-tega predstavil tudi na računskem sodišču. Ob začetku obiska se je sestal s predsednico računskega sodišča Jano Ahčin, s katero sta si izmenjala aktualne poglede na teme revizij v prihodnje; ob tem je predal tudi program revizij ECA v prihodnjem letu. V pogovoru sta se med drugim dotaknila potreb po spremljanju Načrtov za okrevanje in odpornost (NOO), s katerimi želijo države članice EU ublažiti gospodarske in socialne posledice pandemije covida-19. Gre namreč za sistem naložb in reform, ki bo v prihodnje bistveno vplival na delež celotne porabe javnih sredstev tako v Sloveniji kot v drugih državah. Član ECA se je na temo letnega poročila v nadaljevanju obiska sestal tudi z vsemi funkcionarji ter predstavniki kabinetov.

  Član ECA mag. Jorg Kristijan Petrovič in predsednica računskega sodišča Jana Ahčin