Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

    Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

    Novica

    Predaja poročila o delu za leto 2017 predsedniku Državnega zbora

    Predsednik Računskega sodišča RS Tomaž Vesel je 29. 3. 2018 predsedniku Državnega zbora RS dr. Milanu Brglezu predal poročilo o delu računskega sodišča za leto 2017 in v pogovoru z njim izpostavil ključne rezultate prejšnjega leta, še posebej pa je omenil revizije, ki sledijo trajnostnim smernicam.

    V nadaljevanju je opozoril na nekaj pomembnejših javnofinančnih vprašanj, kot so težave pri črpanju evropskih sredstev, optimizaciji procesov zlasti na področju zdravstva, ter izpostavil nekatera nerešena vprašanja pri varovanju okolja in organizaciji gospodarskih javnih služb.

    Predsednik Vesel je poudaril, da bo v prihodnje potrebno skrbno paziti na neodvisnost računskega sodišča, predvsem z vidika zagotavljanja potrebnih sredstev za delo v posameznem tekočem letu. Na občutljivo področje naletimo tudi, ko govorimo o sankcijah računskega sodišča − za uspešno odpravljanje nepravilnosti za nazaj in obenem učinkovito narekovanje prihodnjih potez bo potreben temeljit razmislek o pristojnostih institucije.

    V razgovoru sta predsednika izmenjala stališči glede revizij, predvsem v bančnem sektorju, kjer bo potrebno razsvetliti določena področja, ki odločilno vplivajo na stanje javnih financ in ki jih do sedaj še nismo revidirali. Obenem pa je predsednik Vesel opozoril na nedvomno potrebo po spremembi Zakona o javnih financah.

    Poročilo o delu za leto 2017 (192 strani, 16,8 MB)

    Več o poročilih o delu >