Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Novica

  Podpis Sporazuma o medsebojnem sodelovanju med računskim sodiščem in policijo

  Predsednica računskega sodišča Jana Ahčin in v. d. generalnega direktorja policije mag. Boštjan Lindav sta danes podpisala Sporazum o medsebojnem sodelovanju med računskim sodiščem in policijo.

  Namen sporazuma je ureditev medsebojnega sodelovanja računskega sodišča in policije na področju vseh oblik zlorab, storjenih na škodo finančnih interesov Republike Slovenije in Evropske unije, to je odkrivanja in preiskovanja nezakonite porabe sredstev državnega proračuna in proračunov lokalnih skupnosti ter evropskih sredstev, predvidenih za programe in projekte, sofinancirane iz evropskih skladov proračuna Evropske unije, s strani subjektov, ki se po zakonu, ki ureja računsko sodišče in njegove pristojnosti štejejo za uporabnike javnih sredstev.

  Računsko sodišče in policija sodelujeta tako z medsebojnim obveščanjem ter izmenjavo podatkov kot tudi s skupnimi sestanki, strokovno pomočjo, skupnim izobraževanjem, usposabljanjem in izpopolnjevanjem.

  Predsednica računskega sodišča Jana Ahčin in v. d. generalnega direktorja policije mag. Boštjan Lindav med podpisom sporazuma (Foto: arhiv policije)