Skoči do osrednje vsebine

Novica

Podpis Sporazuma o medsebojnem sodelovanju med računskim sodiščem in policijo

Predsednica računskega sodišča Jana Ahčin in v. d. generalnega direktorja policije mag. Boštjan Lindav sta danes podpisala Sporazum o medsebojnem sodelovanju med računskim sodiščem in policijo.

Namen sporazuma je ureditev medsebojnega sodelovanja računskega sodišča in policije na področju vseh oblik zlorab, storjenih na škodo finančnih interesov Republike Slovenije in Evropske unije, to je odkrivanja in preiskovanja nezakonite porabe sredstev državnega proračuna in proračunov lokalnih skupnosti ter evropskih sredstev, predvidenih za programe in projekte, sofinancirane iz evropskih skladov proračuna Evropske unije, s strani subjektov, ki se po zakonu, ki ureja računsko sodišče in njegove pristojnosti štejejo za uporabnike javnih sredstev.

Računsko sodišče in policija sodelujeta tako z medsebojnim obveščanjem ter izmenjavo podatkov kot tudi s skupnimi sestanki, strokovno pomočjo, skupnim izobraževanjem, usposabljanjem in izpopolnjevanjem.

Predsednica računskega sodišča Jana Ahčin in v. d. generalnega direktorja policije mag. Boštjan Lindav med podpisom sporazuma (Foto: arhiv policije)