Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Novica

  Podpis memoranduma o sodelovanju z VRI Severne Makedonije

  Predsednica računskega sodišča Jana Ahčin je na uradnem obisku v Ljubljani 14. septembra 2023 gostila generalnega revizorja vrhovne revizijske institucije (VRI) Severne Makedonije mag. Maksima Acevskega z delegacijo.

  Uvodoma se je predsednica računskega sodišča iskreno zahvalila za humanitarni prispevek, ki so ga na pobudo mag. Acevskega v imenu VRI Severne Makedonije namenili za pomoč prizadetim ljudem po katastrofalnih poplavah v Sloveniji. Solidarnost in podpora, ki so jo s tem izkazali, potrjujeta moč mednarodnega sodelovanja in enotnosti, še posebej v trenutkih stiske.

  Delovno srečanje na računskem sodišču

  V okviru sestanka na sedežu računskega sodišča so se člani obeh delegacij osredotočili na izmenjavo znanj in dobrih praks ter izkušenj ter poglobili sodelovanje med revizijskima institucijama. Med ključnimi temami, ki so jih obravnavali, poleg predstavitve dela ter načina in postopka izvrševanja revizijske pristojnosti, so bile revizije ciljev trajnostnega razvoja ter izkušnje VRI Severne Makedonije in računskega sodišča na področju vizualizacije podatkov ter priprave predstavitve poročil. V nadaljevanju pogovorov sta si vodji VRI izmenjala tudi informacije glede priprave načrta dela ter merjenja ključnih kazalnikov uspešnosti.

  Podpis memoranduma o sodelovanju

  Namen uradnega obiska je bil nadgradnja nadaljnjega sodelovanja, zato sta predsednica računskega sodišča Jana Ahčin in generalni revizor VRI Severne Makedonije mag. Maksim Acevski podpisala memorandum o sodelovanju, s katerim sta potrdila pripravljenost za krepitev in razvoj medsebojnega sodelovanja v skladu z dobro prakso in načeli revidiranja, ki sta jih sprejeli mednarodni organizaciji EUROSAI in INTOSAI. Obe vrhovni revizijski instituciji si želita tudi v prihodnje krepiti strokovnost in spodbujati odgovorno in uspešno revidiranje javnega sektorja.