Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Novica

  Obisk predsednice računskega sodišča z delegacijo na VRI Češke republike

  Na pobudo predsednika vrhovne revizijske institucije (VRI) Češke republike Miloslava Kale je predsednica računskega sodišča Jana Ahčin med 27. 2. in 1. 3. 2023 obiskala VRI Češke republike v Pragi. Poleg razprav o medsebojnem sodelovanju na bilateralni ravni in v okviru EUROSAI, ki mu trenutno predseduje VRI Češke republike, so potekali tudi pogovori o prihodnjih aktivnosti obeh institucij (vključno s prihajajočim sestankom skupine V4+2, ki ga letos gosti VRI Češke republike, zasedanjem Kontaktnega odbora in organizacijo 30-letnice).

  V okviru obiska so potekala številna delovna srečanja

  V okviru sestankov, na katerih so sodelovali vodje oddelkov za revizije, revizije smotrnosti poslovanja, podporo revizorjem in strokovnjaki za IT in podatkovno analitiko, so gostitelji predstavili svoje revizijsko delo, znanje in izkušnje. Slovenski delegaciji so predstavili tudi podrobnosti predsedovanja EUROSAI ter portal revizijskih gradiv BIEP. Predsednica računskega sodišča pa je delila izkušnje na področju informatizacije procesov, analize podatkov, pristopov k izvedbi obveznih revizij ter procesov vizualizacije revizijskih poročil.​

  Skupinska fotografija na sedežu VRI Češke republike