Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Novica

  Na spomladanskem srečanju EUROSAI WGEA o prilagajanju na podnebne spremembe

  Vrhovna revizijska institucija (VRI) Poljske je organizirala letošnje spomladansko srečanje delovne skupine EUROSAI za okoljsko revidiranje (EUROSAI), v okviru katere je potekal izobraževalni seminar o prilagajanju na podnebne spremembe.

  Skupinska fotografija udeležencev, ki so bili prisotni na srečanju v Varšavi (Foto: VRI PL)

  Namen seminarja je bila razprava o različnih vidikih prilagajanja na podnebne spremembe. Predstavniki VRI, tudi računskega sodišča, so predstavili revizijsko delo s področja prilagajanja na podnebne spremembe. Namen srečanja je bil tudi pričetek razprave o morebitnih skupnih mednarodnih revizijah v okviru EUROSAI in INTOSAI na področju varovanja vodnih virov oz. področju prilagajanja na podnebne spremembe. Srečanja se je udeležilo približno 50 revizorjev iz različnih evropskih VRI ter mednarodni in evropski gostje in opazovalci.

  Letošnje srečanje EUROSAI WGEA je v Varšavi in prek spleta gostila VRI Poljske (Foto: VRI CZ)