Skoči do osrednje vsebine

Novica

Letna konferenca Organa za evropske politične stranke in evropske politične fundacije

Pod okriljem Organa za evropske politične stranke in evropske politične fundacije je 5. marca 2024 v Bruslju potekala letna konferenca pristojnih institucij za nadzor nad delovanjem političnih strank in političnih fundacij.

Na srečanju, ki se ga je v imenu računskega sodišča udeležila namestnica vrhovne državne revizorke mag. Maša Železnik, so bile predstavljene pravne podlage, ki urejajo področje financiranja evropskih političnih strank in političnih organizacij, predstavniki držav članic EU pa so imeli priložnost za izmenjavo izkušenj pri izvajanju nadzora nad delovanjem političnih strank, ki poteka znotraj posamezne države članice.

Ob zaključku konference so predstavniki Organa za evropske politične stranke in evropske politične fundacije predlagali vzpostavitev posebne platforme, ki bi državam članicam omogočila predvsem medsebojno izmenjavo dobrih praks, pa tudi izzivov, s katerimi se soočajo pristojni organi pri izvajanju nadzora. Udeleženci so dano pobudo pozitivno sprejeli.

Del sodelujočih in gostiteljev konference pristojnih institucij za nadzor nad delovanjem političnih strank in političnih fundacij, ki je potekala v Bruslju