Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Novica

  Letna konferenca Organa za evropske politične stranke in evropske politične fundacije

  Pod okriljem Organa za evropske politične stranke in evropske politične fundacije je 5. marca 2024 v Bruslju potekala letna konferenca pristojnih institucij za nadzor nad delovanjem političnih strank in političnih fundacij.

  Na srečanju, ki se ga je v imenu računskega sodišča udeležila namestnica vrhovne državne revizorke mag. Maša Železnik, so bile predstavljene pravne podlage, ki urejajo področje financiranja evropskih političnih strank in političnih organizacij, predstavniki držav članic EU pa so imeli priložnost za izmenjavo izkušenj pri izvajanju nadzora nad delovanjem političnih strank, ki poteka znotraj posamezne države članice.

  Ob zaključku konference so predstavniki Organa za evropske politične stranke in evropske politične fundacije predlagali vzpostavitev posebne platforme, ki bi državam članicam omogočila predvsem medsebojno izmenjavo dobrih praks, pa tudi izzivov, s katerimi se soočajo pristojni organi pri izvajanju nadzora. Udeleženci so dano pobudo pozitivno sprejeli.

  Del sodelujočih in gostiteljev konference pristojnih institucij za nadzor nad delovanjem političnih strank in političnih fundacij, ki je potekala v Bruslju