Skoči do osrednje vsebine

Novica

Izobraževanje na temo praks pri oblikovanju zaključkov in pisanju revizijskih poročil smotrnosti poslovanja

V petek, 15. marca 2024, je bil za revizorje računskega sodišča  izveden interni seminar z naslovom Prakse pri oblikovanju zaključkov in pisanju revizijskih poročil smotrnosti poslovanja. Predavanje je izvedel James Verity, predstavnik Evropskega računskega sodišča in izkušen strokovnjak za pisanje revizijskih poročil in analizo sklepov/oblikovanje zaključkov.

V sklopu izobraževanja je poudaril zavezanost revizorjev Evropskega računskega sodišča k pisanju razumljivih in jedrnatih poročil, ki morajo imeti trdno in logično strukturo, na kateri temeljijo glavni sklepi/zaključki. Če ocenijo, da nekateri zaključki za ciljno publiko (zainteresiran bralec, ki pa ni strokovnjak na revidiranem področju) niso relevantni, z njimi seznanijo samo revidirance in jih ne vključijo v končno revizijsko poročilo, namenjeno objavi.

Fotografija izobraževanja, na kateri je James Verity, predstavnik Evropskega računskega sodišča, z mikrofonom v roku pred platnom z drsnico in slušatelji, ki sedijo na stolih v dvorani.