Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Novica

  Izobraževanje na temo praks pri oblikovanju zaključkov in pisanju revizijskih poročil smotrnosti poslovanja

  V petek, 15. marca 2024, je bil za revizorje računskega sodišča  izveden interni seminar z naslovom Prakse pri oblikovanju zaključkov in pisanju revizijskih poročil smotrnosti poslovanja. Predavanje je izvedel James Verity, predstavnik Evropskega računskega sodišča in izkušen strokovnjak za pisanje revizijskih poročil in analizo sklepov/oblikovanje zaključkov.

  V sklopu izobraževanja je poudaril zavezanost revizorjev Evropskega računskega sodišča k pisanju razumljivih in jedrnatih poročil, ki morajo imeti trdno in logično strukturo, na kateri temeljijo glavni sklepi/zaključki. Če ocenijo, da nekateri zaključki za ciljno publiko (zainteresiran bralec, ki pa ni strokovnjak na revidiranem področju) niso relevantni, z njimi seznanijo samo revidirance in jih ne vključijo v končno revizijsko poročilo, namenjeno objavi.

  Fotografija izobraževanja, na kateri je James Verity, predstavnik Evropskega računskega sodišča, z mikrofonom v roku pred platnom z drsnico in slušatelji, ki sedijo na stolih v dvorani.