Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij. Te vsebine so:

 • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente:
  • revizijska poročila in druga poročila, ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx), ter
  • razne predstavitve (npr. infografike, plakati, priročniki);
 • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve;
 • za vizualno popestritev vsebin tem, novic in člankov uporabljamo fotografije in drugo slikovno gradivo, s katerim upravljamo; fotografije in drugo slikovno gradivo so podnaslovljeni, vsebujejo podatke o viru in imajo vneseno alternativno besedilo, ne vsebujejo pa podrobnejših opisov slik ali transkripcij besedil, saj bi prilagoditev pomenila nesorazmerno breme;
 • shema organizacijske strukture računskega sodišča.

Izjava o dostopnosti

Novica

Imenovanje dveh novih vrhovnih državnih revizork

Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel je imenoval dve novi vrhovni državni revizorki, in sicer mag. Katjo Božič na mesto vrhovne državne revizorke, pristojne za vodenje oddelka revizij vladnih uporabnikov državnega proračuna in političnih strank, ter mag. Natašo Karlić Kovačič na mesto vrhovne državne revizorke, pristojne za vodenje oddelka revizij nevladnih uporabnikov državnega proračuna, pravosodnih uporabnikov državnega proračuna, javnih agencij in javnih skladov ter nevladnih organizacij.

V torek, 1. 12. 2020, sta novoimenovani vrhovni državni revizorki mag. Katja Božič in mag. Nataša Karlić Kovačič zaprisegli pred predsednikom računskega sodišča in s tem nastopili funkcijo za dobo devetih let.

Novi vrhovni državni revizorki med zaprisego

O novih vrhovnih državnih revizorkah:

Mag. Katja Božič je magisterij znanosti s področja poslovodenja in organizacije pridobila na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Karierno pot je začela v Banki Slovenije. Delovne izkušnje je pridobivala v borzno-posredniški družbi Poteza, v Bank Austria Creditanstalt, na Ministrstvu za finance in v Gorenjski banki, delovala pa je tudi kot svetovalka na področju financ. Računskemu sodišču se je pridružila leta 2019 kot svetovalka predsednika.

Mag. Nataša Karlić Kovačič je diplomirala na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, magistrirala pa na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru, smer računovodstvo in revizija. Leta 1998 se je zaposlila na računskem sodišču, kjer se je ukvarjala pretežno s področjem državnega proračuna in svetovanjem. Od februarja 2013 je na računskem sodišču delovala v funkciji svetovalke prvega namestnika predsednika.