Skoči do osrednje vsebine

Novica

Imenovanje dveh novih vrhovnih državnih revizork

Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel je imenoval dve novi vrhovni državni revizorki, in sicer mag. Katjo Božič na mesto vrhovne državne revizorke, pristojne za vodenje oddelka revizij vladnih uporabnikov državnega proračuna in političnih strank, ter mag. Natašo Karlić Kovačič na mesto vrhovne državne revizorke, pristojne za vodenje oddelka revizij nevladnih uporabnikov državnega proračuna, pravosodnih uporabnikov državnega proračuna, javnih agencij in javnih skladov ter nevladnih organizacij.

V torek, 1. 12. 2020, sta novoimenovani vrhovni državni revizorki mag. Katja Božič in mag. Nataša Karlić Kovačič zaprisegli pred predsednikom računskega sodišča in s tem nastopili funkcijo za dobo devetih let.

Novi vrhovni državni revizorki med zaprisego

O novih vrhovnih državnih revizorkah:

Mag. Katja Božič je magisterij znanosti s področja poslovodenja in organizacije pridobila na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Karierno pot je začela v Banki Slovenije. Delovne izkušnje je pridobivala v borzno-posredniški družbi Poteza, v Bank Austria Creditanstalt, na Ministrstvu za finance in v Gorenjski banki, delovala pa je tudi kot svetovalka na področju financ. Računskemu sodišču se je pridružila leta 2019 kot svetovalka predsednika.

Mag. Nataša Karlić Kovačič je diplomirala na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, magistrirala pa na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru, smer računovodstvo in revizija. Leta 1998 se je zaposlila na računskem sodišču, kjer se je ukvarjala pretežno s področjem državnega proračuna in svetovanjem. Od februarja 2013 je na računskem sodišču delovala v funkciji svetovalke prvega namestnika predsednika.