Skoči do osrednje vsebine

Novica

4. letno srečanje delovne skupine EUROSAI za revidiranje občin

V četrtek, 19. 11. 2020, je potekalo 4. letno srečanje delovne skupine EUROSAI za revidiranje občin (EUROSAI TFMA), ki jo vodi vrhovna revizijska instiutcija (VRI) Litve, v njej pa sodelujejo predstavniki VRI 27 evropskih držav. Srečanje bi sicer letos morala gostiti VRI Črne Gore, ker pa trenutne razmere ne dopuščajo izvedbe srečanja v živo, je bilo to izvedeno prek videokonference.

Srečanja so se udeležili predstavniki vseh VRI, ki so članice delovne skupine, tudi računskega sodišča, kot gostje pa tudi predstavniki nekaterih drugih organizacij, vključno z OECD in EURORAI. Predstavniki različnih VRI so predstavili izvedene aktivnosti, povezane z uresničevanjem strateških ciljev, ki si jih je delovna skupina zadala ob njeni ustanovitvi leta 2017, udeleženci seminarja pa so razpravljali tudi o izvedbi načrtovanih aktivnosti v letu 2021 ter o programu dela za obdobje od leta 2021 do leta 2023.

Udeleženci so na letošnjem srečanju Udeleženci so na letošnjem srečanju sodelovali prek videokonferencesodelovali prek videokonference