Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Revizija

  Učinkovitost in uspešnost vzpostavitve in delovanja državnega računalniškega oblaka

  Zadnja sprememba:
  17. 5. 2022

  Podatki o reviziji

  Revidiranec/ci:

  Cilj revizije:

  Izrek mnenja o smotrnosti vzpostavitve in delovanja državnega računalniškega oblaka od 1. 1. 2014 do 30. 6. 2020.

  Revidirano obdobje:
  od 1. 1. 2014 do 30. 6. 2020

  Sklep o reviziji:
  Številka sklepa: 320-8/2019/3
  Datum: 22. 7. 2019
  Sprememba sklepa:
  št. 320-8/2019/8 z dne 1. 7. 2020

  Opombe:

  Učinkovitost in uspešnost vzpostavitve in delovanja državnega računalniškega oblaka

  Računsko sodišče je izvedlo revizijo učinkovitosti in uspešnosti vzpostavitve in delovanja državnega računalniškega oblaka v obdobju od 1. 1. 2014 do 30. 6. 2020 pri Ministrstvu za javno upravo.
  V obdobju, na katero se nanaša revizija, Ministrstvo za javno upravo po mnenju računskega sodišča ni zagotovilo učinkovite in uspešne vzpostavitve in delovanja državnega računalniškega oblaka.
  Računsko sodišče je ugotovilo več nesmotrnosti, ki se med drugim nanašajo na:
  •    odsotnost strategije razvoja informatike za državno upravo, s katero bi se ministrstvo morda izognilo nastali situaciji, ko je z reorganizacijo državne informatike zasledovalo cilje centralizacije, v investicijski dokumentaciji pa načrtovalo in nakupovalo oblačno tehnologijo,
  •    pripravo investicijske dokumentacije zgolj zaradi formalnih zahtev,
  •    izvedbo postopkov javnega naročanja v neskladju z zakonodajo,
  •    nabavo opreme, ki v obdobju, na katero se nanaša revizija, ni bila dana v uporabo,
  •    nezagotavljanje vključene revizijske sledi za vso vključeno opremo v državni računalniški oblak, in sicer v sistem za upravljanje varnostnih dogodkov in varnostnih tveganj.
  Računsko sodišče je od revidiranca zahtevalo predložitev odzivnega poročila, v katerem mora izkazati popravljalne ukrepe za odpravo odkritih nesmotrnosti, in podalo priporočila za izboljšanje delovanja.

   

  Deli vsebino