Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Revizija

  Pravilnost poslovanja Slovensko obveščevalno-varnostne agencije v letih 2018 in 2019

  Zadnja sprememba:
  3. 12. 2021

  Podatki o reviziji

  Revidiranec/ci:

  Cilj revizije:

  Izrek mnenja o pravilnosti poslovanja Slovensko obveščevalno-varnostne agencije v letih 2018 in 2019.

  Revidirano obdobje:
  2018 in 2019

  Sklep o reviziji:
  Številka sklepa: 320-4/2020/2
  Datum: 21. 1. 2020

  Opombe:

  Pravilnost poslovanja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije v letih 2018 in 2019

  Računsko sodišče je izvedlo revizijo pravilnosti poslovanja SOVE v letih 2018 in 2019.

  Poročilo je zaradi podatkov, katerih razkritje nepoklicani osebi bi lahko hudo škodovalo varnosti ali interesom Republike Slovenije, označeno s stopnjo tajnosti, zato ni javno dostopno. Predano je bilo zgolj revidirancu in državnemu zboru.

  Predmet pregleda in ugotovitve

  Računsko sodišče je pregledalo izplačila za redno dejavnost SOVE ter izplačila iz posebnih sredstev, ki so namenjena izvajanju nalog iz 2. člena Zakona o Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji. Vsebina tajnega sodelovanja ni bila predmet revidiranja.

  Računsko sodišče je v reviziji ugotovilo določene nepravilnosti na področju plač in zaposlovanja, javnih naročil in naročil s področja obrambe in varnosti, finančnega poslovanja, namenskosti porabe ter poslovanja s posebnimi sredstvi.

  Mnenje

  Računsko sodišče je SOVI za poslovanje v obdobju, na katero se nanaša revizija, izreklo mnenje s pridržkom.

  Računsko sodišče SOVI ni naložilo popravljalnih ukrepov.

  Učinki revizije

  SOVA je od zadnje izvedene revizije bistveno izboljšala kontrolno okolje. Specifično poslovanje je v večji meri uredila z internimi akti ter uvedla dodatne notranje kontrole, zlasti na področju javnega naročanja ter poslovanja s posebnimi sredstvi.

  Deli vsebino