Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij. Te vsebine so:

 • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente:
  • revizijska poročila in druga poročila, ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx), ter
  • razne predstavitve (npr. infografike, plakati, priročniki);
 • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve;
 • za vizualno popestritev vsebin tem, novic in člankov uporabljamo fotografije in drugo slikovno gradivo, s katerim upravljamo; fotografije in drugo slikovno gradivo so podnaslovljeni, vsebujejo podatke o viru in imajo vneseno alternativno besedilo, ne vsebujejo pa podrobnejših opisov slik ali transkripcij besedil, saj bi prilagoditev pomenila nesorazmerno breme;
 • shema organizacijske strukture računskega sodišča.

Izjava o dostopnosti

Revizija

Investicija v pomurski vodovod

Zadnja sprememba:
7. 2. 2017

Urejanje oskrbe s pitno vodo v Pomurju

Računsko sodišče je izvedlo revizijo in preverilo učinkovitost ministrstva, pristojnega za okolje, in 27 občin pomurske regije pri urejanju oskrbe s pitno vodo v Pomurju.

Ugotovili smo, da ministrstvo in občine niso bili učinkoviti, saj ministrstvo in občine treh novih medobčinskih sistemov oskrbe s pitno vodo v Pomurju (sistemi A, B in C), ki so jih izvedli, niso oblikovali na podlagi analize več variant in izbora najboljše. Investicijski projekti so bili zaključeni konec leta 2015, to je 10 let po sklenitvi prve pogodbe in 7 let po prvotno načrtovanem roku. Občine Pomurja se v začetku leta 2016, to je po zaključku gradnje, še niso dogovorile glede načina oblikovanja cen na enotnih sistemih za oskrbo s pitno vodo.

Računsko sodišče je od Ministrstva za okolje in prostor zahtevalo predložitev odzivnega poročila, v katerem mora med drugim izkazati načrte, s katerimi bo zagotovilo učinkovitejše izvajanje medobčinskih projektov in izboljšanje ekonomičnosti občinske gospodarje javne službe oskrbe s pitno vodo. 

Deli vsebino