Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij. Te vsebine so:

 • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente:
  • revizijska poročila in druga poročila, ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx), ter
  • razne predstavitve (npr. infografike, plakati, priročniki);
 • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve;
 • za vizualno popestritev vsebin tem, novic in člankov uporabljamo fotografije in drugo slikovno gradivo, s katerim upravljamo; fotografije in drugo slikovno gradivo so podnaslovljeni, vsebujejo podatke o viru in imajo vneseno alternativno besedilo, ne vsebujejo pa podrobnejših opisov slik ali transkripcij besedil, saj bi prilagoditev pomenila nesorazmerno breme;
 • shema organizacijske strukture računskega sodišča.

Izjava o dostopnosti

Varovanje zasebnosti pri izpolnjevanju spletnih vprašalnikov

1. Zakonita obdelava

Računsko sodišče za izvajanje svoje revizijske pristojnosti v skladu z Zakonom o računskem sodišču pridobiva in obdeluje tudi osebne podatke. Pri tem je zavezano k spoštovanju Splošne uredbe o varstvu podatkov.

2. Varnost osebnih in drugih podatkov

Računsko sodišče mora varovati vse pridobljene osebne in druge podatke, ki so državne, uradne, poslovne, industrijske ali vojaške skrivnosti.

Vsi podatki, ki jih boste navedli v anketi, bodo v revizijskem poročilu računskega sodišča navedeni v anonimni obliki. Računsko sodišče zbranih podatkov ne sme posredovati tretjim osebam in jih ne prenašati v tretje države ali mednarodne organizacije. Vse zbirke osebnih podatkov se varujejo z najnovejšimi tehničnimi sredstvi. Podatki se shranjujejo le toliko časa, kolikor določa predpis oziroma kolikor je potrebno za izpolnitev namena, zaradi katerega so bili zbrani.

3. Piškotki

Pri sodelovanju v spletni anketi se piškotki privzeto ne uporabljajo in tudi ne shranjujejo na računalnikih anketirancev.

Če se pri izpolnjevanju ankete uporabljajo piškotki (npr. zato, da lahko anketiranec anketo prekine in kasneje nadaljuje), je vsak anketiranec v skladu s 157. členom Zakona o elektronskih komunikacijah na to opozorjen in ima možnost, da uporabo piškotkov bodisi sprejme bodisi zavrne. Brez izrecne privolitve anketiranca, da se v namene izpolnjevanja ankete uporabljajo piškotki, se ti na njegov računalnik ne namestijo. Če se anketiranec strinja z uporabo piškotkov, se na njegov računalnik naloži piškotek z imenom "survey", s pripisano številko ankete in trajnostjo do konca izpolnjevanja ankete.

4. IP naslovi

K podatkom, ki jih med izpolnjevanjem vprašalnika vnesejo anketiranci, niso dodani IP naslovi. IP naslovi se beležijo ločeno in le za namen štetja anketirancev, zato jih v bazi ni mogoče povezati z anketnimi podatki oziroma odgovori anketirancev.

5. Pravice posameznikov

V primeru, da imate kakršnakoli vprašanja v zvezi z zbiranjem, obdelavo ali uporabo vaših osebnih  podatkov ali bi želeli uveljavljati pravice, ki vam jih zagotavlja Splošna uredba o varstvu podatkov (pravica do seznanitve, omejitve, izbrisa, popravka, prenosa podatkov ali ugovora), lahko kontaktirate pooblaščeno osebo za varstvo podatkov pri računskem sodišču Vesno Uršič Simoniti na e-naslov: osebni.podatki@rs-rs.si ali pokličete na telefonsko številko: 01/478-5143.

Če menite, da je prišlo do kršitve varstva osebnih podatkov, imate pravico, da zoper upravljalca podatkov vložite pritožbo pri pristojnem nadzornem organu na naslovu: Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana ali na e-naslov: gp.ip@ip-rs.si.


Vsebina te strani je bila nazadnje posodobljena 8. 5. 2019.