Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Novica

  VRI Poljske organizirala srečanje o Pobudi treh morij

  Vrhovna revizijska institucija (VRI) Poljske je med 5. in 7. 12. 2023 organizirala srečanje vodij vrhovnih revizijskih institucij v Varšavi, ki se ga je udeležila druga namestnica predsednice mag. Mojca Planinšek.

  Predstavnica računskega sodišča govori v mikrofon med razpravo, v ozadju ostali udeleženci konference.

  Tema srečanja je bila vloga VRI v povezavi s Pobudo treh morij (3SI). Tej pobudi, ki naj bi promovirala projekte za krepitev povezanosti na področju infrastrukture, energetike in digitalizacije, pri katerih sodelujeta vsaj dve državi članici, se je do sedaj priključilo 12 držav med Baltikom, Črnim morjem in Jadranom. Že na samem začetku, leta 2016, se je pobudi pridružila tudi Slovenija. V letu 2019 smo gostili tudi njen vrh, na katerem je bilo predstavljenih več projektov, med njimi tudi 5 slovenskih oziroma slovensko obarvanih. V letu 2020 je Slovenija preko Slovenske investicijske banke v poseben investicijski sklad pobude vplačala tudi sredstva.

  Skupinska fotografija nekaterih udeležencev konference.

  VRI še niso izvajale revizijskih aktivnosti na tem področju. Se je pa treba zavedati, da bodo ti projekti zaradi mednarodnega sodelovanja in načina financiranja, kjer pomembno vlogo igra zasebni kapital, precej drugačni od tega, kar so VRI vajene. Morebitno revidiranje takih projektov odpira številna vprašanja in izzive. Prav zato se VRI strinjajo, da bo medsebojno sodelovanje in deljenje izkušenj še toliko bolj pomembno.