Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Novica

  Srečanje EUROSAI o revizijski metodologiji

  Med 15. in 17. novembrom 2023 je v Varšavi potekalo 2. srečanje Evropske organizacije vrhovnih revizijskih institucij (EUROSAI) o revizijski metodologiji, ki ga je gostila vrhovna revizijska institucija (VRI) Poljske. Na srečanju je sodelovalo več kot 50 predstavnikov evropskih VRI, tudi računskega sodišča.

  Na začetku srečanja so predstavniki VRI pojasnili postopek, kako določijo nabor izbor revizij, ki jih bodo izvedli. Sledile so predstavitve na temo zagotavljanja kakovosti revizij v fazi izvajanja. Zaključni del je bil namenjen komuniciranju revizijskih poročil in ugotovitev. Udeleženci srečanja so delili tudi svoje izkušnje in ideje glede potencialnih razvojnih poti za ta področja, pa tudi omejitve, s katerimi se srečujejo v svojem vsakodnevnem delu. Izsledki bodo podlaga za razvoj prihodnjih dejavnosti in dolgoročnih prizadevanj VRI Poljske in Švedske, povezanih s strateškim ciljem EUROSAI za razvoj institucionalnih zmogljivosti.

   Srečanje EUROSAI o revizijskih metodologiji