Skoči do osrednje vsebine

Novica

Srečanje EUROSAI o revizijski metodologiji

Med 15. in 17. novembrom 2023 je v Varšavi potekalo 2. srečanje Evropske organizacije vrhovnih revizijskih institucij (EUROSAI) o revizijski metodologiji, ki ga je gostila vrhovna revizijska institucija (VRI) Poljske. Na srečanju je sodelovalo več kot 50 predstavnikov evropskih VRI, tudi računskega sodišča.

Na začetku srečanja so predstavniki VRI pojasnili postopek, kako določijo nabor izbor revizij, ki jih bodo izvedli. Sledile so predstavitve na temo zagotavljanja kakovosti revizij v fazi izvajanja. Zaključni del je bil namenjen komuniciranju revizijskih poročil in ugotovitev. Udeleženci srečanja so delili tudi svoje izkušnje in ideje glede potencialnih razvojnih poti za ta področja, pa tudi omejitve, s katerimi se srečujejo v svojem vsakodnevnem delu. Izsledki bodo podlaga za razvoj prihodnjih dejavnosti in dolgoročnih prizadevanj VRI Poljske in Švedske, povezanih s strateškim ciljem EUROSAI za razvoj institucionalnih zmogljivosti.

Fotografija sejne sobe vrhovne revizijske institucije Poljske v Varšavi z udeleženci 2. srečanja Evropske organizacije vrhovnih revizijskih institucij (EUROSAI) o revizijski metodologiji, ki so se ga udeležili predstavniki evropskih vrhovnih revizijskih institucij