Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Novica

  Srečanje EUROSAI ITWG na temo digitalne suverenosti

  Vrhovna revizijska institucija (VRI) Poljske in VRI Estonije, ki predseduje delovni skupini EUROSAI za informacijske tehnologije (ITWG), sta med 9. in 11. oktobrom 2023 v Varšavi organizirali 16. letno srečanje delovne skupine EUROSAI ITWG. V okviru srečanja je potekal izobraževalni seminar o digitalni suverenosti (Digital Sovereignty in a Cloudy Environment), katerega namen je bil predstaviti izkušnje in dobre prakse vzpostavljanja in zagotavljanja digitalne suverenosti javnega sektorja v Evropi in po svetu, predvsem v povezavi s storitvami računalništva v oblaku.

  V okviru srečanja so potekale tudi številne skupinske razprave

  Predstavljeni so bili vidiki različnih ministrstev in vladnih služb, ki so skrbniki projektov za zagotovitev digitalne suverenosti javnega sektorja posameznih držav, kot tudi vidiki posameznih VRI, ki to področje revidirajo. Cilj srečanja je bil med drugim spodbuditi VRI k aktivnemu sodelovanju pri projektih ITWG, predvsem k uporabi orodij in smernic ITWG za IT-revizije ter k pripravi predstavitev o aktualnih temah s področja IT-revidiranja.

  Srečanja se je udeležilo približno 50 revizorjev iz evropskih VRI, tudi računskega sodišča, ter mednarodni gostje.

  Skupinska fotografija udeležencev v Varšavi