Skoči do osrednje vsebine

Novica

Sodelovanje računskega sodišča pri izobraževalnem projektu Pravne fakultete Univerze v Ljubljani

Računsko sodišče tudi v letošnjem letu sodeluje v izobraževalnem projektu Pravne fakultete v Univerze v Ljubljani v obliki pravnih klinik, in sicer na temo transparentnosti in integritete  v javnem in zasebnem sektorju ter o javnih naročilih, koncesijah in javno-zasebnih partnerstvih. V okviru pravnih klinik bo računsko sodišče izvedlo teoretično in praktično izobraževanje za študente.

V četrtek, 16. 11. 2023, je na računskem sodišču potekalo teoretično predavanje za študente Pravne klinike o transparentnosti in integriteti v javnem in zasebnem sektorju, v kateri sodeluje deset različnih partnerjev, tako javnega kot zasebnega sektorja. Poleg predstavitve pristojnosti in dela, so predstavniki računskega sodišča študente aktivno vključili v spoznavanje dela in kompetenc revizorja ter jih na interaktiven način popeljali v svet državne revizije. Predavanje je spodbudilo razpravo o vrsti dilem in izzivov, s katerimi se sooča računsko sodišče. Udeleženci so bili tudi zelo zainteresirani za deljenje razmišljanj glede izvajanja in vloge revizijske pristojnosti v prihodnosti.

Na računskem sodišču je potekalo teoretično predavanje za študente Pravne klinike o transparentnosti in integriteti v javnem in zasebnem sektorju