Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Novica

  Sodelovanje računskega sodišča pri izobraževalnem projektu Pravne fakultete Univerze v Ljubljani

  Računsko sodišče tudi v letošnjem letu sodeluje v izobraževalnem projektu Pravne fakultete v Univerze v Ljubljani v obliki pravnih klinik, in sicer na temo transparentnosti in integritete  v javnem in zasebnem sektorju ter o javnih naročilih, koncesijah in javno-zasebnih partnerstvih. V okviru pravnih klinik bo računsko sodišče izvedlo teoretično in praktično izobraževanje za študente.

  V četrtek, 16. 11. 2023, je na računskem sodišču potekalo teoretično predavanje za študente Pravne klinike o transparentnosti in integriteti v javnem in zasebnem sektorju, v kateri sodeluje deset različnih partnerjev, tako javnega kot zasebnega sektorja. Poleg predstavitve pristojnosti in dela, so predstavniki računskega sodišča študente aktivno vključili v spoznavanje dela in kompetenc revizorja ter jih na interaktiven način popeljali v svet državne revizije. Predavanje je spodbudilo razpravo o vrsti dilem in izzivov, s katerimi se sooča računsko sodišče. Udeleženci so bili tudi zelo zainteresirani za deljenje razmišljanj glede izvajanja in vloge revizijske pristojnosti v prihodnosti.

  Na računskem sodišču je potekalo teoretično predavanje za študente Pravne klinike o transparentnosti in integriteti v javnem in zasebnem sektorju