Skoči do osrednje vsebine

Novica

Sestanek vodij VRI skupine držav V4+2 v Gradcu o naslednji generaciji

Predsednica računskega sodišča Jana Ahčin se je med 24. in 25. junijem 2024 udeležila tradicionalnega letnega sestanka vodij vrhovnih revizijskih institucij (VRI) skupine držav V4+2 (Višegrajske skupine držav V4 ter Avstrije in Slovenije), ki ga je letos v Gradcu gostila predsednica VRI Avstrije dr. Margit Kraker. Srečanje je potekalo pod geslom Naslednja generacija: Ali prihodnjim generacijam zapuščamo kaj več kot le dolg?

Skupinska fotografija vodij vrhovnih revizijskih institucij skupine držav V4+2 in letošnjih VRI opazovalk v Graškem gradu pred državnimi zastavami

V poglobljenih in zanimivih razpravah o nastajajočih izzivih, s katerimi se soočajo države, ter o tem, kako lahko revizije učinkovito obravnavajo te probleme, so sodelovali tudi predsedniki VRI Češke republike Miloslav Kala, VRI Madžarske dr. László Windisch, VRI Poljske Marian Banaś in ter podpredsednik VRI Slovaške republike Jaroslav Ivančo. Predsednica računskega sodišča je v svoji predstavitvi Od revizije do dejanj: ključni vpogled in spremljanje učinkov poleg revizij izpostavila tudi prakse spremljanja učinkov revizij ter potrebo po pristopu, ki temelji na analizi tveganja, in jasnem in učinkovitem sporočanju rezultatov revizij.

Prostor Deželne hiše v Gradcu, kjer udeleženci sedijo za mizami pred platnom in sodelujejo v delovnem setanku V4+2

V medsebojni izmenjavi revizijskih izkušenj so na povabilo dr. Kraker letos kot opazovalci sodelovali tudi vodje VRI Bosne in Hercegovine Hrvoje Tvrtković, VRI Črne gore Nikola N. Kovačević in VRI Ukrajine Olha Pishchanska.