Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Novica

  Sestanek koordinatorjev za mednarodne odnose vrhovnih revizijskih institucij Evropske unije

  Pred srečanjem Kontaktnega odbora vodij vrhovnih revizijskih institucij (VRI) držav članic Evropske unije (EU) in Evropskega računskega sodišča (ECA) so se 28. aprila 2023 na delovnem sestanku srečali koordinatorji za mednarodne odnose.

  Spletno srečanje je vodila Emma Johannesson, koordinatorka za mednarodne odnose VRI Švedske, na njem pa je v imenu računskega sodišča sodeloval tudi svetovalec v kabinetu predsednice Boštjan Novak.

  Koordinatorji so pregledali in uskladili gradiva pred prihajajočim zasedanjem kontaktnega odbora, avtonomnega, neodvisnega in nepolitičnega zbora vodij VRI držav članic EU in ECA, ki ga letos v juniju gosti VRI Portugalske in se ga bo udeležila tudi predsednica računskega sodišča Jana Ahčin. Med drugim so na delovnem sestanku razpravljali tudi o aktivnostih delovnih skupin in izzivih v okviru mednarodnih organizacij revizijskih institucij ter prihodnjih dogodkih.

  Srečanje koordinatorjev za mednarodne odnose