Skoči do osrednje vsebine

Novica

Seminar Upravljanje s premoženjem občin in 5. letno srečanje članov delovne skupine za revidiranje občin (EUROSAI TFMA)

Med 3. in 4. novembrom 2021 je v organizaciji predsedujoče delovni skupini EUROSAI za revidiranje občin (EUROSAI TFMA) vrhovne revizijske institucije (VRI) Litve in gostiteljice VRI Črne gore v Budvi in prek spleta potekal seminar delovne skupine z naslovom Upravljanje s premoženjem občin in 5. letno srečanje članov EUROSAI TFMA.

Na seminarju so bili predstavljeni prispevki strokovnjakov in praktični primeri revizij članov skupine TFMA. 5. letno srečanje se je osredotočilo na aktivnosti za uresničitev strateških ciljev skupine EUROSAI TFMA in načrtovanja prihodnjih aktivnosti. Dogodka se je v imenu računskega sodišča udeležila druga namestnica predsednika mag. Mojca Planinšek.

Premoženje občin igra pomembno vlogo pri izvajanju nalog občine. Upravljanje s premoženjem je ključnega pomena tudi v času pandemije, ko tudi na občinske proračune vpliva tako zmanjšanje prihodkov kot izdatki zaradi pandemije. Upravljanje s premoženjem je v tem času še večji izziv, saj zajema široko paleto odločanja o različnih investicijah ter tudi o tem, kako obstoječe premoženja uporabiti kar najbolj smotrno.

Predstavitev na dogodku EUROSAI TFMA