Skoči do osrednje vsebine

Novica

Regionalna tehnična delavnica EUROSAI ClimateScanner

Med 3. in 7. junijem 2024 je v Pragi potekala Regionalna tehnična delavnica EUROSAI ClimateScanner v organizaciji vrhovne revizijske institucije (VRI) Brazilije ter VRI Poljske.

Delavnica je bila organizirana z namenom seznanitve revizorjev z aplikacijo projekta ClimateScanner in metodologijo projekta. Na delavnici, ki je zajemala teoretične predstavitve ter praktične vaje z uporabo aplikacije, je sodelovalo okoli 50 revizorjev iz 25 evropskih VRI, tudi računskega sodišča.

Orodje ClimateScanner predstavlja sistematično orodje za izvajanje horizontalne analize oziroma pregleda vladnih aktivnosti na področju boja proti podnebnim spremembam. Rezultati projekta bodo nakazali glavne izzive, s katerimi se soočajo vlade v zvezi s podnebjem ter bodo posledično nudili podporo pri odločitvi o uvedbi morebitnih revizij, ki bodo obravnavale specifične vidike aktivnosti države na področju boja proti podnebnim spremembam.

Skupinska fotografija udeležencev regionalne tehnične delavnica EUROSAI ClimateScanner pred sedežem vrhovne revizijske institucije Češke republike v Pragi