Skoči do osrednje vsebine

Novica

Razpis podiplomskih štipendij za raziskovalce, ki jih zanimata področji evropskih javnih financ in proračuna EU

Evropsko računsko sodišče in Evropski univerzitetni inštitut v Firencah sprejemata prijave za 14. razpis svojega skupnega programa podiplomskih raziskovalnih štipendij. Program štipendij je namenjen raziskovalcem, ki jih zanimata področji evropskih javnih financ in proračuna EU. Dve raziskovalni štipendiji (po 5000 EUR) bosta dodeljeni raziskovalcema, ki delata na projektih, povezanih z učinkom evropskih javnih financ na družbo in kulturo. Prijavijo se lahko kandidati iz različnih akademskih disciplin, vključno s pravom, politologijo, ekonomijo, sociologijo, javno upravo in zgodovino.

Skupni program štipendij Evropskega računskega sodišča in Evropskega univerzitetnega inštituta je priložnost za iskanje po bogatih zgodovinskih arhivih, vključno z zgodovinskim arhivom Evropske unije, arhivsko zbirko Evropskega računskega sodišča in drugih evropskih institucij.

Za program se lahko do 30. avgusta 2020 prijavijo vsi podiplomski študenti (magistrski in doktorski študij) in podoktorski študenti, pa tudi univerzitetni profesorji, ki so svoj magisterij ali doktorat dokončali pred največ desetimi leti.

Program in podrobnosti postopka prijave so dostopni prek:
ECA - Program podiplomskih raziskovalnih štipendij za leto 2020 (14. razpis)
EUI - 2020 Postgraduate Research Grants on European Public Finances 14th Edition