Skoči do osrednje vsebine

Novica

Računsko sodišče s predstavitvijo na okrogli mizi projektne skupine EUROSAI o revidiranju odziva na globalno pandemijo COVID-19

Po uvodnem seminarju projektne skupine Evropske organizacije vrhovnih revizijskih institucij (EUROSAI) o revidiranju odziva na globalno pandemijo COVID-19 v tem tednu potekajo spletne okrogle mize, na katerih vrhovne revizijske institucije (VRI) sodelujočih držav predstavljajo aktualne razmere glede COVID-19, sprejete oz. načrtovane ukrepe na državni ravni in morebitne načrtovane revizijske aktivnosti. Računsko sodišče je skupaj z VRI Portugalske, Češke, Latvije, Estonije in Srbije sodelovalo na okrogli mizi, ki je prek spleta potekala v sredo, 17. 6. 2020, in ki sta jo moderirali VRI Združenega kraljestva in VRI Finske.

Predstavnika računskega sodišča sta v kratki predstavitvi opisala notranjo organizacijo v času epidemije, aktualne podatke, ukrepe ter načrte za odpravljanje posledic epidemije v Sloveniji ter informacijo o sklepu o reviziji nabave zaščitne in medicinske opreme zaradi epidemije COVID-19, ki je trenutno v teku. Podobne revizijske aktivnosti potekajo tudi pri drugih VRI, kot sta npr. VRI Češke in VRI Združenega kraljestva.

Sodelujoči so v razpravi izmenjali tudi ideje in predloge za nadaljnje delo projektne skupine ter sodelovanje med institucijami. Izsledki vseh okroglih miz bodo podlaga za prihodnje spletno srečanje, kjer bodo predstavljena pridobljena nova spoznanja in izkušnje vseh sodelujočih držav v projektni skupin.