Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Novica

  Računsko sodišče s predstavitvijo na 3. srečanju županj in županov

  V organizaciji Skupnosti občin Slovenije (SOS) je 17. januarja 2023 potekalo 3. tradicionalno srečanje županj in županov slovenskih občin. Srečanja se je udeležilo več kot 120 županj, županov, podžupanj in podžupanov, direktoric in direktorjev občinskih uprav.

  Dogodek je zajemal več tematskih sklopov in sicer pristojnost občin, komuniciranje in sodelovanje, občinske finance in javne gospodarske službe varstva okolja. V okviru tematskega sklopa občinskih javnih financ sta vlogo računskega sodišča na področju lokalne samouprave, izvedene revizije, najpogostejše nepravilnosti, ugotovljene pri pravilnosti poslovanja občin v lani izdanih revizijskih poročilih, ugotovitve prečnih revizij preteklega leta (namenski prejemki ter svetovalne storitve) ter druge še vedno aktualne ugotovitve revizij računskega sodišča predstavili druga namestnica predsednice mag. Mojca Planinšek in vrhovna državna revizorka mag. Simona Majer. Sodelovali sta tudi v razpravi, v kateri so sodelujoči izmenjali stališča o predstavljenih temah.

  Predstavitev računskega sodišča na srečanju županj in županov slovenskih občin