Skoči do osrednje vsebine

Novica

Računsko sodišče na konferenci VRI Črne gore in SIGMA na temo revizije zaključnega računa državnega proračuna

Vrhovna revizijska institucija (VRI) Črne gore je v sodelovanju s skupno pobudo Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) in EU SIGMA organizirala konferenco na temo Revizija zaključnega računa državnega proračuna.

Skupinska fotografija udeležence konference, na kateri so številni predstavniki vrhovnih revizijskih institucij, med drugim iz Albanije, Bosne in Hercegovine, Gruzije, Kosova, Moldavije, Severne Makedonije, Srbije, Turčije, Ukrajine ter strokovnjaki iz VRI Hrvaške in Slovenije. Poleg njih so tudi predstavniki ministrstev za finance in organizatorja SIGMA.

Konference, ki je potekala v okviru mreže VRI držav kandidatk in potencialnih držav kandidatk, so se udeležili številni predstavniki VRI, med drugim iz Albanije, Bosne in Hercegovine, Gruzije, Kosova, Moldavije, Severne Makedonije, Srbije, Turčije, Ukrajine ter strokovnjaki iz VRI Hrvaške in Slovenije. Poleg njih so sodelovali tudi predstavniki ministrstev za finance. Na konferenci so izpostavili prispevek VRI k povečanju odgovornosti in preglednosti pri upravljanju javnih sredstev z ocenjevanjem finančne uspešnosti države.

Fotografija mag. Nadje Rashwan in preostalih panelistov ter moderatorja v okviru ene izmed diskusij na konferenci VRI Črne gore in SIGMA na temo revizije zaključnega računa državnega proračuna, v ozadju platno s projekcijo naslova konference

Računsko sodišče Republike Slovenije je na konferenci zastopala namestnica vrhovne državne revizorke mag. Nadja Rashwan, ki je v sredo, 28. februarja 2024, skupaj s generalnima revizorjema VRI Bosne in Hercegovine Hrvojem Tvrtkovićem in VRI Severne Makedonije mag. Maksimom Acevskim ter v. d. generalnega direktorja Direktorata državne zakladnice Ministrstva za finance Črne gore Draganom Darmanovićem sodelovala v moderirani panelni diskusiji na temo povečanja učinkovitosti in koristi pri revizijah zaključnega računa proračuna. V četrtek, 29. februarja 2024, pa je predstavila slovensko izkušnjo pri izvajanju revizij predloga zaključnega računa državnega proračuna, predvsem z vidika podajanja priporočil in popravljalnih ukrepov revidirancem za doseganje želenih učinkov revizije.