Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

    Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

    Novica

    Predsednik računskega sodišče je imenoval tri nove vrhovne državne revizorje

    Predsednik računskega sodišča dr. Vojko A. Antončič je v skladu s 14. členom Zakona o računskem sodišču Republike Slovenije izmed dvanajstih kandidatov, ki so se prijavili na razpis, imenoval tri nove vrhovne državne revizorje: mag. Miro Bitenc, mag. Valenko Suhadolnik in Zorana Mladenoviča. Organizacijska shema računskega sodišča ostaja za sedaj nespremenjena, da ne bi bilo preveč sprememb naenkrat, kar pomeni, da bo še naprej šest revizijskih oddelkov, zato bo vsak od novo imenovanih vrhovnih državnih revizorjev vodil dva revizijska oddelka.

    Prvi dve imenovani vrhovni državni revizorki sta zaprisegli danes in s tem nastopili funkcijo, Zoran Mladenovič pa bo zaprisegel 1. marca. Svoje delo bodo začeli opravljati takoj, tako da bo delo računskega sodišča še naprej potekalo nemoteno.

    Mag. Mira Bitenc je bila doslej svetovalka prve namestnice predsednika računskega sodišča, končala je študij ekonomije, magisterij pa na Filozofski fakulteti in ima dolgoletne izkušnje na področju javnih financ. Vodila bo oddelka za revidiranje vladnih, nevladnih in pravosodnih uporabnikov državnega proračuna ter političnih strank in društev.

    Mag. Valenka Suhadolnik je diplomirala na Ekonomski fakulteti, ima naziv pooblaščeni revizor in je magistrica poslovodenja in organizacije - smer računovodstvo in revizija. Doslej je na računskem sodišču opravljala delo svetovalke druge namestnice predsednika računskega sodišča, vodila pa bo oddelka za revidiranje lokalne samouprave in negospodarskih javnih služb.

    Zoran Mladenovič je diplomiral na Ekonomski fakulteti in ima naziv pooblaščeni revizor, doslej pa je na računskem sodišču opravljal delo svetovalca predsednika. Oddelka, ki ju bo vodil, sta zadolžena za revidiranje poslovanja izvajalcev gospodarskih javnih služb, državnih agencij, skladov in za revidiranje privatizacij.

    Predsednik računskega sodišča je svojo odločitev, koga imenovati za vrhovnega državnega revizorja, pospremil z oceno, da je bila odločitev zelo težka in hkrati prijetna; težka zato, ker je moral izbirati med dokaj enakovrednimi kandidati, prijetna pa, ker je lahko izbiral med zelo dobrimi kandidati oziroma kandidatkami. Ta imenovanja tako zagotavljajo, da bo vodenje revizijskih oddelkov ustrezno, kar je, kot je že večkrat poudaril, bistveno za uspešno in učinkovito delovanje računskega sodišča.