Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Novica

  Predsednica računskega sodišča na srečanju z Varuhom in predsednikom Ustavnega sodišča

  Predsednica računskega sodišča Jana Ahčin se je odzvala povabilu Varuha človekovih pravic Petra Svetine in se 10. avgusta 2022 srečala z njim in s predsednikom Ustavnega sodišča dr. Matejem Accettom.

  Govorili so o položaju in sodelovanju institucij, ki jih vodijo in na splošni ravni izmenjali stališča o aktualnih vprašanjih spoštovanja človekovih pravic in demokratičnih vrednot, katerih varstvo je Ustava Republike Slovenije zaupala vsem trem institucijam. V pogovoru so se dotaknili tudi še neuresničene odločbe Ustavnega sodišča glede finančne avtonomije neodvisnih državnih institucij.

  Predsednik Ustavnega sodišča, Varuh človekovih pravic in predsednica računskega sodišča