Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Novica

  Posvet o izzivih občin pri odpravljanju posledic poplav, plazov in neurij

  Predsednica računskega sodišča Jana Ahčin se je s sodelavci v četrtek, 28. septembra 2023, srečala s predstavniki reprezentativnih združenj občin z namenom seznanitve s situacijo glede odprave posledic nedavnih poplav, plazov in neurij. Uvodoma so predstavniki računskega sodišča predstavili relevantno revizijsko prakso, opozorili na nekaj aktualnih ugotovitev iz revizijskega poročilo o učinkovitosti porabe EU sredstev za zaščito pred poplavami in opozorili na nekatere relevantne določbe veljavnih javnofinančnih predpisov, ki so občinam lahko v pomoč pri učinkovitemu ravnanju v zvezi z nastalo situacijo.

  Posvet na računskem sodišču

  Predstavniki reprezentativnih združenj občin so računsko sodišče seznanili z nekaterimi perečimi problemi kot so zaostrene razmere na področju možnosti zadolževanja, rast cen del in storitev, pridobivanja izvajalcev za izvedbo del in kadrovskih zmožnosti občin za izvedbo tako obsežnih sanacij in drugih aktivnosti, ki so predpogoj zanje. Gotovo bo izrednega pomena za učinkovito reševanje problemov poplavno ogroženih območij poleg prizadevanje lokalnih skupnosti tudi hitro odzivanje državnih organov.