Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Novica

  Pomladansko srečanje EUROSAI WGEA na temo oskrbe z vodo in kakovosti vode z vidika podnebnih sprememb

  Vrhovna revizijska institucija Poljske, ki predseduje delovni skupini EUROSAI za okoljsko revidiranje (EUROSAI WGEA), je 10. in 11. maja 2022 organizirala dvodnevni Izobraževalni seminar o vodi z vidika podnebnih sprememb. Srečanja, ki je potekalo v obliki videokonference, se je udeležilo več kot 80 revizorjev različnih evropskih VRI, tudi računskega sodišča, ter evropski in mednarodni gostje in opazovalci.

  V okviru seminarja so potekale predstavitve evropskih strokovnjakov: predstavnikov Evropske komisije, akademske sfere, Evropske okoljske agencije ter Evropskega regionalnega centra za ekohidrologijo na Poljskem. Prav tako sta spremljala predstavitve različnih revizij evropskih VRI, ki so podelile svoje izkušnje na področju voda in podnebnih sprememb.

  Pomladansko srečanje EUROSAI WGEA je letos potekalo v obliki videokonference