Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

    Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

    Novica

    Podpisna slovesnost partnerjev Mednarodnega tedna ozaveščanja o prevarah 2022

    V okviru priprav na Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah se je 11. oktobra 2022 že četrto leto zapored odvila podpisna slovesnost kot potrditev sodelovanja v skupnem boju proti korupciji in prevaram, v katerem sodeluje tudi računsko sodišče.

    Predsednica računskega sodišča ob podpisu sporazuma

    Predsednica računskega sodišča Jana Ahčin je podpisala Sporazum o sodelovanju pri organizaciji Mednarodnega tedna ozaveščanja o prevarah 2022, s čimer se računsko sodišče pridružuje ostalim partnerjem, s katerimi delijo skupen cilj spodbujanja izmenjave najboljših praks ter ozaveščanja z željo po zmanjšanju negativnih učinkov prevar, korupcije in drugih vrst gospodarskega kriminala v našem okolju. V obdobju po pandemiji covid-19 se namreč zaznava porast tovrstnih ravnanj, še posebno kibernetskih napadov, kraj identitet in drugih sodobnih prevar.

    V času Mednarodnega tedna ozaveščanja o prevarah, ki bo letos potekal med 14. in 18. novembrom, se načrtuje vrsta dogodkov, namenjenim k osvetlitvi problematike.

    Skupinska fotografija podpisnikov

    Partnerji Mednarodnega tedna ozaveščanja o prevarah 2022: Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani, Deloitte Slovenija, Ministrstvo za javno upravo, Komisija za preprečevanje korupcije, računsko sodišče, Urad za preprečevanje pranja denarja, Urad za nadzor proračuna, Urad za mladino, Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij, Slovenski državni holding, Kapitalska družba, društvo Transparency International Slovenia, Združenje bank Slovenije, Združenje nadzornikov Slovenije, Agencija za javni nadzor nad revidiranjem, Slovenski inštitut za revizijo, Združenje notranjih revizorjev, Stalna arbitraža pri Gospodarski zbornici Slovenije, Klub Slovenskih podjetnikov, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani, Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani, Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani, Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru, Visoka šola za računovodstvo in finance, GEA College – Fakulteta za podjetništvo, Tax-Fin-Lex, časopisna hiša Delo, Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo, Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve, Fakulteta za management Univerze na Primorskem ter Športna loterija in igre na srečo d.d.

    Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah 2022 podpirajo tudi Banka Slovenije, Evropska investicijska banka (EIB), Evropska banka za obnovo in razvoj ter Agencija za zavarovalni nadzor.