Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Novica

  Obisk predsednika VRI Madžarske dr. Lászla Windischa

  Predsednica računskega sodišča Jana Ahčin je med 11. in 12. oktobrom 2023 na uradnem obisku v Ljubljani gostila predsednika vrhovne revizijske institucije (VRI) Madžarske dr. Lászla Windischa.

  Predsednik VRI Madžarske dr. László Windisch in predsednica računskega sodišča Jana Ahčin

  Glavne teme bilateralnih pogovorov med delegacijama so zajemale pripravo letnega programa dela za prihajajoče leto, pripravo poročila o delu ter uporabo kazalnikov uspešnosti. Prav tako so se dotaknili revizij političnih strank in volilnih kampanj ter izzivov, ki se pojavljajo na teh področjih.

  Obisk predsednika VRI Madžarske v Ljubljani je bila priložnost za izmenjavo izkušenj in strokovnega znanja ter krepitev sodelovanja med revizijskima institucijama obeh držav, pri čemer je bil poudarjen pomen učinkovitega nadzora nad porabo javnih sredstev.

  Delovni pogovori na računskem sodišču