Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Novica

  Na srečanju delovne skupine EUROSAI za lokalno samoupravo o dodeljevanju transferov

  Od 18. do 20. oktobra 2023 je v Varšavi potekalo letno srečanje delovne skupine EUROSAI  za lokalno samoupravo (TFMA) s seminarjem na temo dodeljevanja transferov, ki ga je gostila vrhovna revizijska institucija (VRI) Poljske in v kateri aktivno sodeluje tudi računsko sodišče.

  Namen seminarja na temo dodeljevanja transferov lokalnim skupnosti, ki je potekal v prvem delu srečanja, je bil predstaviti različne načine zagotavljanja finančnih sredstev lokalnim skupnostim iz državnega proračuna. Med drugim so bili predstavljeni različni sistemi financiranja lokalnih skupnosti in z njimi povezani revizijski izzivi. V drugem delu srečanja so bili predstavljeni rezultati aktivnosti, ki potekajo kontinuirano med posameznimi srečanji in v katerih sodeluje večina držav članic delovne skupine. Posebna pozornost je bila namenjena tudi predstavitvi skupne revizije, ki je obravnavala zagotavljanje storitev lokalnih skupnosti občanom med pandemijo. Srečanje se je zaključilo s predstavitvijo in sprejetjem strategije TFMA za obdobje 2024–2027.

  Srečanje delovne skupine EUROSAI za lokalno samoupravo v Varšavi