Skoči do osrednje vsebine

Novica

Koordinatorji za mednarodne odnose vrhovnih revizijskih institucij EU so se sestali v Bruslju

Pred srečanjem Kontaktnega odbora vodij vrhovnih revizijskih institucij (VRI) držav članic EU in Evropskega računskega sodišča (ECA) so se med 14. in 15. februarjem 2024 na delovnem sestanku v organizaciji VRI Belgije v Bruslju srečali koordinatorji za mednarodne odnose VRI. Ti v okviru aktivne mreže strokovnih odnosov med drugim skrbijo za usklajevanje načrtovanja revizij ECA v državah članicah, usklajevanje dejavnosti delovnih skupin, ki obravnavajo posamezne revizijske teme, in redno izmenjavo splošnih informacij.

Višja predsednica VRI Belgije Hilde François je v uvodnem nagovoru poudarila, da je to srečanje obenem priložnost za premislek o vprašanjih skupnega interesa in za krepitev zavezanosti k odličnosti VRI in sodelovanju med njimi.

Na sestanku so koordinatorji podrobno pregledali in razpravljali o aktivnostih Kontaktnega odbora, kjer so izmenjali poročila in razpravljali o prihodnjih korakih. Poseben poudarek sestanka, ki so se udeležili tudi predstavniki držav kandidatk in potencialnih držav kandidatk za članstvo v EU ter predstavniki skupne pobude Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) in EU SIGMA, je bil na pripravi okvira za sodelovanje znotraj Kontaktnega odbora. Na sestanku so razpravljali tudi o načrtovanih dogodkih v letih 2024 in 2025 ter se dotaknili možnosti novih iniciativ in oblik prihodnjega sodelovanja.

Skupinska fotografija ob robu sestanka koordinatorjev za mednarodne odnose vrhovnih revizijskih institucij držav članic EU, kandidatk in potencialnih kandidatk ter Evropskega računskega sodišča v Bruslju