Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Novica

  Konferenca ECA: Ocenjevanje kohezijske politike EU – izzivi in priložnosti

  Evropsko računsko sodišče (ECA) organizira tako strokovne delavnice v zvezi z revidiranjem kot tudi mednarodne konference, ki so osredotočene na področja dela ECA. 24. oktobra 2023 je tako v njihovi organizaciji v Luksemburgu in prek spleta potekala konferenca z naslovom Ocenjevanje kohezijske politike EU – izzivi in priložnosti.

  Na konferenci so potekale predstavitve in razprave o izzivih in priložnostih ocenjevanja kohezijske politike EU, med drugim na temo ocenjevanja evropske dodane vrednosti kohezijske politike – rezultati evropskega in nacionalnih ocenjevanj v zadnjih treh programskih obdobjih, inovativni metodološki pristopi pri vrednotenju, predvsem v povezavi z novimi viri podatkov, ter vzpostavitev in revidiranje stabilnega sistema vrednotenja.

  Z uvodnimi nagovori so sodelovali članica ECA Annemie Turtelboom, evropska komisarka za kohezijo in reforme Elisa Ferrerira, podpredsednk Evropske investicijske banke (EIB) Kyriacos Kakouris in generalni sekretar Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) Mathias Cormann.

  Podrobnosti in posnetek konference so na voljo na spletnem mestu ECA.

  Konferenca ECA je potekala v Luksemburgu in prek spleta