Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

    Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

    Novica

    Imenovanje nove vrhovne državne revizorke Jerneje Vrabič

    Predsednica računskega sodišča Jana Ahčin je imenovala novo vrhovno državno revizorko Jernejo Vrabič. Novoimenovana vrhovna državna revizorka je v četrtek, 17. novembra 2022, zaprisegla pred predsednico računskega sodišča, funkcijo za dobo devetih let pa bo nastopila 18. novembra 2022.

    Novoimenovana vrhovna državna revizorka Jerneja Vrabič med zaprisego

    Ob tej priložnosti se je predsednica računskega sodišča zahvalila dosedanjemu vrhovnemu državnemu revizorju dr. Miroslavu Kranjcu za njegovo več kot 17-letno uspešno delo in prispevek k učinkovitosti in razvoju računskega sodišča. Novoimenovana vrhovna državna revizorka Jerneja Vrabič in dr. Miroslav Kranjc sta ob tej priložnosti opravila tudi primopredajo poslov.

    Novoimenovana VDR Jerneja Vrabič in dosedanji VDR dr. Miroslav Kranjc

    O novi vrhovni državni revizorki:

    Jerneja Vrabič je diplomirala na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Strokovno pot je začela na Davčni upravi Republike Slovenije. Leta 1999 se je zaposlila na računskem sodišču, kjer se je ukvarjala predvsem z revizijami izvajalcev gospodarskih javnih služb in okoljskimi revizijami, v obdobju od leta 2013 do leta 2016 pa je bila svetovalka drugega namestnika predsednika računskega sodišča. Od leta 2016 do 2022 je opravljala delo atašeja v kabinetu slovenskega člana Evropskega računskega sodišča.