Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Novica

  Imenovanje nove vrhovne državne revizorke Helene Jenko

  Predsednica računskega sodišča Jana Ahčin je imenovala novo vrhovno državno revizorko Heleno Jenko. Devetletni mandat let vrhovne državne revizorke, pristojne za vodenje revizijskega oddelka vladnih uporabnikov državnega proračuna, je nastopila 1. oktobra 2023.

  Prisega novoimenovane vrhovne državne revizorke Helene Jenko pred predsednico računskega sodišča Jano Ahčin

  O novi vrhovni državni revizorki:

  Helena Jenko je diplomirala na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Računskemu sodišču se je pridružila leta 1996, kmalu po njegovi ustanovitvi. Ukvarjala se je predvsem s področjem revizij državnega proračuna, sredstev Evropske unije, političnih strank in revizij smotrnosti poslovanja. V letu 2004 je pridobila naziv državni revizor in v letu 2008 še naziv preizkušeni državni revizor ter pozneje tudi sama aktivno sodelovala v programih izobraževanja za pridobitev revizorskih nazivov. Od julija 2016 je delovala kot svetovalka druge namestnice predsednika računskega sodišča.