Skoči do osrednje vsebine

Novica

EURORAI seminar »Revidiranje podjetij v lasti lokalnih skupnosti« na Madžarskem

Državni revizijski urad Madžarske je bil od 17. do 20. oktobra 2018 organizator EURORAI seminarja na temo »Revidiranje podjetij v lasti lokalnih skupnosti«. EURORAI je evropska organizacija regionalnih revizijskih institucij, katere namen je sodelovanje med revizijskimi organizacijami javnega sektorja v Evropi za izmenjavo znanj in izkušenj. 

Na seminarju je sodelovalo 150 udeležencev iz več kot 20 držav. Srečanja so se udeležile številne regionalne vrhovne revizijske inštitucije s pristojnostjo revidiranja posamezne dežele ali druge lokalne enote oblasti, npr. mesta, kantona, pokrajine.

Seminar je potekal v obliki predstavitev izkušenj pri revidiranju podjetij v lasti lokalnih skupnosti. Predstavnika računskega sodišča sta aktivno sodelovala v razpravah o dilemah pri tovrstnem revidiranju. Kljub različnim pravnim ureditvam so vrhovne revizijske inštitucije izpostavile zelo veliko skupnih vprašanj pri revidiranju tovrstnih tematike, kot so npr. zaupnost podatkov, aktivnosti, s katerimi se smejo ti subjekti ukvarjati, prejemki poslovodstva, vprašanja izvajanja javnih naročil in podobno.