Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Novica

  Državni zbor imenoval mag. Majo Bilbija za prvo namestnico predsednika računskega sodišča

  Državni zbor je 16. decembra 2021 odločal o kandidatki za prvo namestnico predsednika računskega sodišča mag. Maji Bilbija. Glasovanje je potekalo tajno, kandidatka mag. Bilbija je bila imenovana z večino vseh poslancev, in sicer s 46 glasovi.

  Po zaprisegi je izpostavila vlogo namestnika računskega sodišča kot ustvarjalca revizijske prakse in tistega, ki jamči za razvijanje metod in tehnik državnega revidiranja. Pri svojem delu bo tudi v prihodnje izhajala iz vrednot računskega sodišča, to so neodvisnost, objektivnost in učinkovitost.

  mag. Maja Bilbija

  Mag. Maja Bilbija je diplomirana ekonomistka, ki je leta 2005 s področja davčnega prava magistrirala na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru. Kariero je začela kot davčna inšpektorica, nato državna revizorka, svetovalka na področju financ in računovodstva, notranja revizorka ter članica Državne revizijske komisije. Ima pridobljen naziv preizkušene državne revizorke in preizkušene državne notranje revizorke. Decembra 2013 je bila imenovana za vrhovno državno revizorko. Na funkcijo prve namestnice predsednika računskega sodišča je bila imenovana decembra 2021.

  Na položaju prvega namestnika predsednika računskega sodišča bo mag. Maja Bilbija nasledila mag. Jorga Kristijana Petroviča, ki mu 3. februarja 2022 preneha mandat.