Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Novica

  Delovno srečanje na Evropskem računskem sodišču

  Predsednica računskega sodišča Jana Ahčin se je ta teden udeležila delovnega srečanja na Evropskem računskem sodišču (ECA) v Luksemburgu. Skupaj z vrhovnimi državnimi revizorji Natašo Musar Mišeljić, mag. Natašo Karlić Kovačič in mag. Aleksejem Šinigojem so najprej izvedli uvodni sestanek pri aktualnem slovenskem članu ECA mag. Jorgu Kristijanu Petroviču. Na sestanku je predstavil svojo vlogo kot član Senata V, pristojnega za področje Financiranje in upravljanje unije, ter se dotaknil tudi aktualnih revizij, pri katerih sodeluje. Poleg tega je osvetlil način priprave in izdaje revizijskih poročil ECA.

  Predsednik Evropskega računskega sodišča Tony Murphy in predsednica računskega sodišča Jana Ahčin

  Delegacijo računskega sodišča je na sedežu ECA sprejel tudi predsednik Tony Murphy. V nadaljnjih razpravah, kjer so sodelovali tudi člani ECA Jan Gregor, Nikolaos Milionis in Mihails Kozlovs, so naslovili glavne točke delovnega načrta ECA za obdobje 2023–2024, posebno pozornost pa namenili revizijam Mehanizma za okrevanje in odpornost. Člani slovenske delegacije so se dodatno seznanili tudi z novostmi pri metodologiji revizij ECA, kjer so poudarili pomembnost umetne inteligence, ki prihaja v ospredje tudi na področju revizije.

  Slovenska delegacija računskega sodišča se je odzvala povabilu člana ECA mag. Jorga Kristijana Petroviča

  Obisk poudarja ključno vlogo mednarodnega sodelovanja, tako z Evropskim računskim sodiščem kot tudi drugimi vrhovnimi revizijskimi institucijami. Sodelovanje poteka tako na dvostranski ravni kot tudi v okviru Kontaktnega odbora, ki spodbuja tesnejše sodelovanje med članicami in prispeva k učinkoviti zunanji reviziji ter odgovornosti v EU. Hkrati prispeva k izboljšanju finančnega poslovodenja in dobrega upravljanja v EU v korist njenih državljanov.