Skoči do osrednje vsebine

Novica

Delovni obisk VRI Bolgarije

Na enodnevnem delovnem obisku na računskem sodišču se mudi tričlanska delegacija vrhovne revizijske institucije Bolgarije. Delegacijo sestavljajo Boycho Mishlyakov, vodja oddelka za IT, Kameliya Petkova, vodja glavne pisarne in George Mironov, zunanji sodelavec za vzpostavitev elektronskega arhiviranja dokumentov.


Z leve: Mironov, Mishlyakov in Petkova

V okviru delovnih pogovorov so jih sprejeli sekretarka računskega sodišča Lidija Blaha, vodja službe za IT Mojca Giacomelli ter inženir IS Peter Bohinc. Sogovorniki so spregovorili o vzpostavitvi intraneta in izkušnjah računskega sodišča, ki ima intranet vzpostavljen peto leto, elektronsko poslovanje z dokumenti in arhiviranje pa od leta 1995, ko je računsko sodišče začelo s svojim delovanjem. Mojca Giacomelli je predstavila tudi videokonferenčni sistem, s pomočjo katerega poteka komunikacija z enoto v Mariboru. 


Z leve: bolgarska delegacija, Giacomelli, Bohinc, Blaha

Boycho Mishlyakov je poudaril, da je vzpostavitev intraneta izjemnega pomena predvsem zaradi velikega števila regionalnih izpostav, ki jih je v šestih statističnih regijah skupaj kar 27. Bolgarsko delegacijo je zanimala vrsta praktičnih izkušenj pri vzdrževanju in uporabi intraneta, tako z vidika urednikov kot z vidika uporabnikov.