Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Novica

  Bilateralno srečanje z VRI Avstrije na temo revidiranja volilnih kampanj in političnih strank

  Med 9. in 10. oktobrom 2023 je na Dunaju v Avstriji potekalo strokovno srečanje med predstavniki računskega sodišča in VRI Avstrije. Na srečanju so predstavniki računskega sodišča predstavili revidiranje volilnih kampanj in političnih strank, predstavniki VRI Avstrije pa so, poleg predstavitve revizij poslovanja političnih strank, predstavili tudi spremembe zakonodaje, ki bodo vplivale na prihodnje izvajanje revizij na tem področju.

  Strokovnjaki obeh institucij so izmenjali izkušnje in najboljše prakse na področju teh revizij, predstavniki slovenske delegacije pa so se seznanili tudi z aktualnim dogajanjem v okviru Mednarodne organizacije vrhovnih revizijskih institucij (INTOSAI). VRI Avstrije namreč deluje v funkciji generalnega sekretariata INTOSAI.

  Strokovno srečanje med predstavniki računskega sodišča in VRI Avstrije