Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij. Te vsebine so:

 • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente:
  • revizijska poročila in druga poročila, ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx), ter
  • razne predstavitve (npr. infografike, plakati, priročniki);
 • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve;
 • za vizualno popestritev vsebin tem, novic in člankov uporabljamo fotografije in drugo slikovno gradivo, s katerim upravljamo; fotografije in drugo slikovno gradivo so podnaslovljeni, vsebujejo podatke o viru in imajo vneseno alternativno besedilo, ne vsebujejo pa podrobnejših opisov slik ali transkripcij besedil, saj bi prilagoditev pomenila nesorazmerno breme;
 • shema organizacijske strukture računskega sodišča.

Izjava o dostopnosti

Družbena omrežja

Sledite nam lahko na družbenih omrežjih Facebook, Twitter in YouTube.

Vsebina

Za objave Računskega sodišča Republike Slovenije na družbenih omrežjih skrbi Služba za odnose z javnostmi v imenu celotne institucije.

Računsko sodišče objavlja vsebine, ki se navezujejo na:

 • izdajo revizijskih in porevizijskih poročil,
 • novinarske konference in intervjuje,
 • druge dogodke na računskem sodišču.

Računsko sodišče družbena omrežja uporablja izključno kot sredstvo za obveščanje o svojem delu. Pozdravljamo vsako delitev naših objav in opozarjanje javnosti o naših ugotovitvah.

Posebej poudarjamo, da se v posameznih objavah ne bomo spuščali v razprave in polemike, prav tako na družbenih omrežjih ne moremo odgovarjati na vaša vprašanja. Le-ta nam lahko kot do sedaj naslovite na naš elektronski naslov.  Vsa novinarska vprašanja pa na naslov kontaktne osebe za odnose z javnostmi.

Zaradi kratkoročne narave objav na družbenih omrežjih prav tako ne moremo komentirati objav posameznikov, ki nas pozivajo k določenim revizijam, in tudi ne obravnavati kot uradne pobude za revizijo − te nam lahko pošljete po pošti, faksu, e-mailu ali preko obrazca na spletni strani.

Spremljanje

V primeru, da boste sledili našim objavam, lahko pričakujete, da bomo tudi mi sledili vam. Vsekakor pa sledenje objavam ne pomeni nujno strinjanje z njimi, kot tudi ne kritiko objavam, če vam ne sledimo.

Dosegljivost

V večini primerov objavljamo v času uradnih ur, od ponedeljka do petka. Zaradi posodobitve ali servisnih storitev dopuščamo tudi možnost, da občasno ne bomo dosegljivi.

Ostale informacije

Ostale informacije in naša gradiva so dosegljivi na naši spletni strani.