Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Revizija

Učinkovitost upravljanja Jernejevega kanala

Zadnja sprememba:
15. 9. 2017

Podatki o reviziji

Revidiranec/ci:

Cilj revizije:

Izrek mnenja o učinkovitosti poslovanja vlade, ministrstva, občine in družbe Soline pri upravljanju Jernejevega kanala (del Krajinskega parka Sečoveljske soline).

Revidirano obdobje:
2003 do 2015

Sklep o reviziji:
Številka sklepa: 320-7/2015/2
Datum: 25. 9. 2015

Opombe:

 

Kratek grafični povzetek ugotovitev revizije:

 

Upravljanje Jernejevega kanala

Računsko sodišče je izvedlo revizijo učinkovitosti poslovanja Vlade Republike Slovenije, Ministrstva za okolje in prostor, Občine Piran in družbe Soline pri upravljanju Kanala Sv. Jerneja (Jernejev kanal) v obdobju od 1. 1. 2003 do 31. 12. 2015.

Računsko sodišče meni, da v obdobju, na katero se nanaša revizija, upravljanje Jernejevega kanala ni bilo učinkovito.

Vlada ter ministrstvo sta se vsaj od leta 2003 zavedala, da stanje v Jernejevem kanalu ni urejeno. Jernejev kanal je zaradi svoje biotske raznovrstnosti del zavarovanega območja Krajinski park Sečoveljske soline in del Nature 2000, kjer veljajo poseben varstveni režim in pravila ravnanja. 
 


V kanalu se nahaja več sto plovil, ki so privezana na protipravno postavljene pomole. Znaten delež plovil je zapuščenih, poškodovanih ali celo potopljenih in predstavlja tveganje za onesnaženje tega sicer že 25 let zavarovanega območja. 
Vlada in ministrstvo do zdaj nista izvedla aktivnosti povezanih z odstranitvijo protipravno postavljenih pomolov in nanje nedovoljeno privezanih plovil. Občina Piran pa ni uresničila svojih načrtov glede gradnje krajevnega pristanišča v Jernejevem kanalu, saj je več let neuspešno iskala investitorja, ki bi bil pripravljen prevzeti breme investicije.

Računsko sodišče je v reviziji podalo nekaj priporočil, od vlade, ministrstva in družbe Soline pa je zahtevalo predložitev odzivnih poročil, v katerih morajo izkazati popravljalne ukrepe za odpravo ugotovljenih nesmotrnosti.

Deli vsebino