Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Revizija

Izbira raziskovalnih programov in projektov

Zadnja sprememba:
26. 4. 2019

Podatki o reviziji

Revidiranec/ci:

Cilj revizije:

Izrek mnenja o učinkovitosti izbire raziskovalnih programov in projektov v obdobju od 1. 1. 2017 do 30. 6. 2018

Revidirano obdobje:
od 1. 1. 2017 do 30. 6. 2018

Sklep o reviziji:
Številka sklepa: 3264-1/2017/6
Datum: 12. 2. 2018
Sprememba sklepa:
št. 3264-1/2017/16 z dne 16. 11. 2018

Opombe:

Učinkovitost izbire raziskovalnih programov in projektov Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije

Računsko sodišče meni, da je bila Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije pri izbiri raziskovalnih programov in projektov v letu 2017 in prvi polovici leta 2018 delno učinkovita. Poslovanje bi lahko izboljšala pri načrtovanju in izvajanju postopkov izbire, predvsem pa pri spremljanju njihovega izvajanja. Agencija ni v vseh primerih izkazala preveritve kvalitativnih pogojev za tuje recenzente. Dvofaznost postopka izbire raziskovalnih projektov ni bila učinkovita rešitev. Agencija izvajanja raziskovalnih programov in projektov ni dovolj učinkovito nadzirala in spremljala, da bi lahko pridobila ustrezna zagotovila o namenski porabi sredstev ter o zakonitosti, učinkovitosti in uspešnosti dela raziskovalnih organizacij, poleg tega pa učinkov dodeljenih sredstev ni merila in analizirala, da bi jih lahko ovrednotila, in ni pravočasno zahtevala vračil nenamensko porabljenih sredstev. Računsko sodišče je od agencije zahtevalo predložitev odzivnega poročila in ji podalo priporočila za izboljšanje poslovanja.

Deli vsebino