Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Revizija

Upravljanje neprekinjenega poslovanja ZZZS

Zadnja sprememba:
28. 8. 2019

Podatki o reviziji

Revidiranec/ci:

Cilj revizije:

učinkovitost ZZZS pri upravljanju neprekinjenega poslovanja.

Revidirano obdobje:
od 13. 12. 2012 do 31. 5. 2018

Sklep o reviziji:
Številka sklepa: 323-1/2018/2
Datum: 10. 1. 2018

Opombe:

Učinkovitost Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije pri upravljanju neprekinjenega poslovanja

Računsko sodišče je izvedlo revizijo učinkovitosti Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) pri upravljanju neprekinjenega poslovanja v obdobju od 13. 12. 2012 do 31. 5. 2018. Po mnenju računskega sodišča je bil ZZZS v obdobju, na katero se nanaša revizija, delno učinkovit.

 

 

Računsko sodišče je na izzive pri zagotavljanju neprekinjenega delovanja IS ZZZS opozorilo že v reviziji iz leta 2012. Ker nekateri pomembni elementi neprekinjenega delovanja IS po nekaj letih še niso bili izvedeni, se je računsko sodišče odločilo za uvedbo nove revizije.

Pred revizijo ZZZS ni imel pripravljene strategije neprekinjenega poslovanja in ni imel uvedenega sistema upravljanja neprekinjenega poslovanja, vendar pa je imel v internih aktih določene nekatere aktivnosti, povezane s poslovanjem v primeru motenj procesov, kakor tudi neformalno vpeljan in delno dokumentiran sistem za obvladovanje motenj in odzivanje nanje. ZZZS je med revizijo pristopil k boljšemu zagotavljanju neprekinjenega poslovanja ZZZS.

Deli vsebino