Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Revizija

Revizija računovodskih izkazov in pravilnosti poslovanja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije

Zadnja sprememba:
27. 2. 2017

Podatki o reviziji

Revidiranec/ci:

Cilj revizije:

Izrek mnenja o računovodskih izkazih in o pravilnosti poslovanja.

Revidirano obdobje:
leto 2014

Sklep o reviziji:
Številka sklepa: 323-2/2015/4
Datum: 23. 4. 2015

Opombe:

Računovodski izkazi in pravilnost poslovanja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije v letu 2014

Računsko sodišče je izreklo pozitivno mnenje o računovodskih izkazih Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije za leto 2014. Mnenje s pridržkom o pravilnosti poslovanja v letu 2014 je posledica ugotovljenih nepravilnosti pri določitvi vrste in cen zdravstvenih storitev v pogodbah z izvajalci storitev, nepravilnosti pri obračunu opravljenih zdravstvenih storitev ter neustreznih kontrol zaračunanih cen ločeno zaračunljivega materiala in zdravil, zaradi katerih je zavod izvajalcem storitev plačal za najmanj 1.594.955 evrov preveč in 143.059 evrov premalo. Poleg tega so zaposleni opravljali delo na domu, čeprav tega niso imeli določenega v pogodbah o zaposlitvi, članom območnega sveta je bilo izplačano za 1.338 evrov preveč sejnin, prihodki počitniške dejavnosti pa niso pokrili odhodkov te dejavnosti. Zavod mora predložiti odzivno poročilo, ker med revizijo še ni odpravil nepravilnosti v zvezi z opravljanjem dela na domu. 

Deli vsebino